Për

Mirëpritur të gëzojnë Tanzani. Kjo faqe e internetit është përherë në ndërtim!Ne jemi krijuar për Travelguide Online Tanzani! 

Tanzania, zyrtarisht Republika e Bashkuar e Tanzanisë (Suahilisht: United Republic of Tanzania), është një vend në Afrikën Lindore. Ajo kufizohet nga Kenia dhe Uganda në veri; Ruanda, Burundi dhe Republika Demokratike e Kongos në perëndim; dhe Zambia, Malavi dhe Mozambik tek jug. Kufiri lindor i vendit është formuar nga Oqeanin Indian. Tanzania përmban Kilimanxharo, Mali më i lartë i Afrikës.

Elephants and Kilimanjaro

Vendi është i ndarë në 30 rajonet: pesë në gjysmë-autonome ishujt Zanzibar dhe 25 në kontinent në Tanganika ish. Kreu i shtetit është një President. Prej 1996, kryeqyteti zyrtar i Tanzanisë ka qenë Dodoma, ku parlamenti i vendit dhe disa zyra qeveritare janë të vendosura. Mes pavarësisë dhe 1996, qyteti kryesor bregdetar të Dar es Salaam shërbyer si kapital politik të vendit. Sot, ajo mbetet qyteti kryesor Tanzanisë komerciale dhe de facto selia e institucioneve qeveritare më. Kjo është porti më i madh për vendin dhe fqinjët e saj pa dalje në det.

dar-es-salaamEmri "Tanzania" rrjedh nga emrat e dy shteteve, Tanganika dhe Zanzibar, se bashkuar në 1964 për të formuar Republikën e Bashkuar të Tanganika dhe Zanzibar, që më vonë të njëjtin vit u quajt Republika e Bashkuar e Tanzanisë. Nenet e Unionit janë themeli kryesor i Tanzanisë.

Komentet janë të mbyllura.