Katavi Parku Kombëtar

katavi-np
I izoluar, papengesë dhe vizitoi rrallë, Katavi është një shkretëtirë e vërtetë, sigurimin shpirtrat pak Intrepid që bëjnë atë atje me një shije tronditës të Afrikës si ajo duhet të ketë qenë një shekull më parë.

Katavi National park map

Tretë më i madh Tanzanisë park kombëtar, ajo shtrihet në jugperëndim të largët të vendit, brenda një krahu të prerë Luginën Rift që përfundon në cekët, hapësirë ​​brooding e Liqenit Rukwa.

Pjesa më e madhe Katavi mbështet një mbulesë hypnotically i patrajtë tangled brachystegia pyjore, në shtëpi për të popullsive të konsiderueshme, por i pakuptueshëm të lokalizuara Eland, Sable dhe larosh antelopes. Por fokusi kryesor për shikimin e lojës brenda parkut është lumi Katuma dhe floodplains të lidhura të tilla si Katavi sezonal Liqene dhe Chada. Gjatë sezonit të shirave, këto zbukurime, Liqenet kënetor janë një parajsë për waterbirds panumërt, dhe ata gjithashtu mbështetjen e përqendrimeve densest Tanzanisë të Hippo dhe krokodili.

Ajo është e gjatë sezonit të thatë, kur tërheqje ujërat, Katavi se me të vërtetë vjen në vete. Ata dërgojnë, reduktohet në një cekët, rrjedh baltë, formon burimin e vetëm të ujit të pijshëm për milje përreth, dhe floodplains pirgje mbështesin përqendrimet lojë që sfidon besimin. Një vlerësuar 4,000 elefantët mund të konvergojnë në fushën, së bashku me kopetë disa 1000-plus buall, ndërsa një bollëk të gjirafë, zebër, Impala dhe reedbuck sigurojnë vjelje të lehtë për krenohet luanit të shumta dhe me pika klaneve Hyena cilëve territoret konvergojnë në floodplains.

Katavi Tree climbing lions

Spektakli më njëjës Katavi e kafshë të egra është dhënë nga hippos saj. Kah fundi i sezonit të thatë, deri 200 individët mund të bie së bashku në ndonjë pishinë riverine të thellë të mjaftueshme. Dhe si Hippos më mblidhen në një vend, kështu ka ngrohjes mashkull Rivaliteti deri – lufton përgjakshme territoriale janë një dukuri e përditshme, me mashkull munden të detyruar të rri pafat në rrafshin e hapur deri sa ajo mbledh besim të mjaftueshëm për të filluar një tjetër sfidë.

Rreth Katavi Park Kombëtar
Madhësi: 4,471 sq km (1,727 milje katrore).
Vend; Jugperëndimore Tanzania, lindje të liqenit Tanganika.
Selia në 40 km gënjeshtër Sitalike (25 kilometra) në jug të qytetit Mpanda.

Katavi NP Hippo pool

Getting atje
Fluturime çarter nga Dar ose Arusha.
Makinë një ditë e vështirë, por spektakolar së nga Mbeya (550 km/340 kilometra), ose në sezonin e thatë vetëm nga Kigoma (390 km/240 kilometra). 
Është e mundur për të arritur Mpanda me hekurudhë nga Dar nëpërmjet Tabora, pastaj për të kapur transportin publik për të Sitalike, ku drives lojë mund të organizohet. Nëse udhëtojnë me rrugë tokësore, lejojë mjaft kohë për të arritur atje dhe mbrapa.

Katavi National Park

Çfarë duhet të bëni
Ecje, lëvizëse dhe kampe safaris.
Pranë liqenit Katavi, vizitoni pemë marinë banuar nga fryma e Katabi legjendar gjuetar (për të cilin është quajtur parku) – Ofertat janë lënë ende këtu nga vendasit kërkojnë bekimin e Shpirtit të.

Kur të shkoni
Sezoni i thatë (Maj-tetor). 
Rrugët brenda parkut janë përmbytur shpesh gjatë sezonit të shirave, por mund të jetë i pranueshëm nga mesi i Dhj.-Shk..

Më shumë info: rreth Katavi Park Kombëtar

Komentet janë të mbyllura.