Mahale Malet Parku Kombëtar

mahale mountains npVendosur thellë në zemër e brendshme e Afrikës, i paarritshëm nga rruga dhe vetëm 100 km (60 kilometra) në jug të Stanley ku shqiptoi atë përshëndetje pavdekshëm "Doktor Livingstone, Unë i lejoj vetes ", është një kujton skena e një idil Oqeanit Indian ishull plazh.

Butë e bardhë limane hem në ujërat blu të liqenit Tanganika, zbeh nga një zinxhir i egër, që jeton në xhungël-draped majat tmerrshëm gati 2 km mbi breg: Malet e largët dhe misterioze Mahale.

Malet Mahale është shtëpi për disa prej Afrikës së shimpanzetë e fundit të mbetura të egra: një popullsi prej afërsisht 800 (vetëm 60 individë të formuar atë që është e njohur si "Grupi i M"), habituated për vizitorët e njeriut nga një projekt kërkimor japonez themeluar në 1960. Ndjekja e Chimps e Mahale është një përvojë magjike. Sytë udhëzues i marr nga foletë natës së kaluar – clumps hije të lartë në një galeri të pemëve grumbullim qiellin. Scraps e gjysmë ngrënë fruta të freskëta dhe fëlliqësirat bëhen të dhëna të vlefshme, çuar më thellë në pyll. Fluturat kalojnë sa në dritën e diellit larmë.

Pastaj papritmas ju jeni në mesin e tyre: preening mantelet e njëri-tjetrit me shkëlqim në huddles koncentruar, Mosmarreveshjet noisily, ose bounding në pemë për të lëkundur effortlessly midis hardhive.

Zona është e njohur edhe si Nkungwe, pas malit më të madhe të parkut, mbajtur shenjtë nga njerëzit lokal Tongwe, dhe në 2,460 metra (8,069 ft) më të lartë të gjashtë pikave të shquar që përbëjnë spektrin Mahale.

Dhe ndërsa shimpanzetë janë tërheqëse yll, shpatet e mbështesin një faunë të ndryshme pyjore, përfshirë trupat vërejtur lehtësisht të kuqe colobus, monkeys kuqe përbaltur dhe blu, dhe një grup kaleidoskopi e zogjve pyjeve ngjyra.

Mahale Mountains map, click here to see the large map

Ju mund të ndjekim pelegrinazhin e njerëzve Tongwe e lashtë për shpirtrat malore, hiking nëpërmjet brezit kodrinor rainforest – shtëpi për një garë endemike të Angola colobus majmuni – për kreshtat e larta alpine bar checkered me bambu. Pastaj lahet në ujërat padurueshme të qarta të botës gjatë, dytë më të thellë dhe më pak të ndotur-liqeni ujërave të ëmbla – strehimi nje vlerësuar 1,000 specie peshku – para se të kthehej si ju erdhi, me anije.

Rreth Malet Parku Kombëtar Mahale
Madhësi: 1,613 sq km (623 milje katrore).
Vend: Perëndimore Tanzania, kufi liqenit Tanganika.

Getting atje
Fluturim çarter nga Arusha, Dar ose Kigoma.
Karta private apo park kombëtar motoskaf nga Kigoma, 03:57 orë.
Avullore javore nga Kigoma, shtatë orë, atëherë të punësojë një varkë peshkimi lokale apo rregulluar me parkun shtab për përmirësim në barkë park, Një tjetër një ose dy orë.

mahale moutains national park

Çfarë duhet të bëni
Chimp ndjekja (lejojë dy ditë); hiking; kampe safaris; snorkelling; peshk për darkë tuaj.

Kur të shkoni
Sezonit të thatë (Maj-tetor) mirë për pyllin ecën edhe pse asnjë problem në shirave të lehta të tetor / nëntor

Më shumë info: rreth Malet Parku Kombëtar Mahale

Komentet janë të mbyllura.