Ruaha Parku Kombëtar

Ruaha npBëje poshtë shpatet e gjelbëruar Usambara spektakolare dhe Mountain Pare Lindore Arc shkon dhe mbikëqyret nga bora portreti – kulmin e mbuluar Kilimanjaro, Mkomazi një bukuri virgjër befasues ekspozuar thesaret unike natyrore dhe ndjenjë të madhe të hapësirës – shton në përmbushjen e pritjeve të lartë gëzimin vizitor – një urë shumë të nevojshme në mes të qarkut verior dhe tërheqjet bregdetare. I zakonshëm, mijëra njerëz kalojnë brenda disa kilometra të Mkomazi në një nga rrugët më të ngarkuara të Tanzanisë. Këto dhe veriore qark safari – goers tani janë më të mirëpritur për të zbuluar thesaret e kesaj pyke e gjysmë kodrinore – Savannah thatë – shtëpi e kopeve të mëdha gjirafë, Eland, hartebeest, zebër, buall dhe elefant. Mkomazi është streha jetike për dy specie mjaft rrezikuara, Rhino zi karizmatik dhe i shoqërueshëm qen afrikan egra, dy prej të cilave ishin riparaqiti sukses në 1990. Nomade nga natyra, qen i egër mund të shihet pothuajse kudo në park, por Rhino zi janë të kufizuar në një shenjtërore të rrethuar, siguruar mbajtjen e tyre të sigurt për të ardhmen gjeneratat gëzimin dhe prosperitetin.

Mkomazi mbështet thatë disa – specialistë vend specie që janë të rralla gjetkë në Tanzani; këto përfshijnë flokë spektakolare – ORYX prerë, me kurrizin e saj të gjatë – brirët gjithëpërfshirës, dhe spiralja e bukur – horned vogël kudu. Oddest të gjitha është gerenuk, një gazela dallohen nga qafa e saj i hollë, huaj i çuditshëm – si kokë, dhe zakoni i gjatë në këmbë në saj të zgjas këmbët pasme për akacieje lë që shfletues të tjera nuk mund të arrijnë.

Ruaha CheetaNjë rezervë lojë që 1951, Ky i ri Parku Kombëtar merr emrin e vet nga fjala Pare fisit për "lugë ujë", duke iu referuar pak ujë. Kjo është një destinacion fantastik për birdwatchers, me më shumë se 450 specie avian regjistruar, në mesin e tyre thahet – endemics vendeve të tilla si kobalt – guineafowl chested vulturine, zogj të tjera të mëdha tokësore si struci, Kori bustard, Sekretari zog, Hornbill terren dhe disa specie migratore përfshirë Euroazisë rul.

Rreth Kombëtar Mkomazi Parkun
Madhësi: 3,245 sq km (1,240 milje katrore)

Vend: Veriore Tanzania ndarë në mes Kilimanjaro dhe rajone administrative Tanga. Parku kufizohet gjithashtu në perëndim Tsavo Park Kombëtar në Kenia. Porta e hyrjes ndodhet Zange 112 km (69 kilometra) nga Moshi, 550 km (341 kilometra) nga Mwalimu J. K. Nyerere International Airport – Dar es Salaam, 142 km (88.7 kilometra) Kilimanjaro nga Aeroporti Ndërkombëtar, 120 km (75 kilometra) nga Kilimanjaro Park Kombëtar – kulmi i Afrikës dhe 6 km (3.7 kilometra) nga qyteti i njëjti.

Si për të arritur atje
Nga rruga, Mkomazi është e lehtë të arritshme nëpërmjet njëjti, e cila shtrihet në autostradën që lidh Arusha e lindur për të Dar es Salaam. Parku është gjithashtu e lehtë të arritshme për rregullimin veçantë nëpërmjet Njiro, Kivingo dhe Umba portat. Parku mund të arrihen lehtë nga afër / afër tërheqjet turistike ekzistuese në malet lindore Arc, Bregu dhe Mali Kilimanjaro. Fluturime çarter janë në dispozicion për airstrip Kisima.

Çfarë duhet të bëni
Drives lojë, kamping, faqe parë, zog shikuar, ecje Safari, dhe hiking (përpjetë). Mëso më tepër rreth ruajtjes dhe rinoceront në shenjtëroren Mkomazi Rhino.

Kur të shkoni
Fund të qershorit – fillim të shtatorit është e mirë për gjitarëve të mëdha dhe zog shikuar. Bukuri piktoreske është në mars kulmin e saj – Qershor.

TË PËRGJITHSHME PARK RREGULLAT DHE RREGULLAT

Mirësi përmbahen rregullave të mëposhtme park dhe rregulloret

  • A nuk shqetësojnë ose ushqyer kafshë.
  • Mos bëni zhurmë apo ndonjë lloj të çrregullimeve të cilat ofendojnë vizitorëve të tjerë
  • A nuk bie apo të shkatërrojë lule dhe bimë
  • Littering, djegia cigare apo ndeshjeve është rreptësisht e ndaluar
  • Pet nuk janë të lejuara në park
  • Asnjëherë mos shkoni për një safari në këmbë pa udhërrëfyes parkun zyrtare armatosur / Rangers
  • Gjithmonë të qëndrojnë në shtigje të autorizuar gjatë safaris në këmbë
  • Gjueti, Mbledhja e bimëve dhe kafshëve mostrave nuk lejohet
  • Aktivitetet turizmit duhet të kryhet 06:00-7:00. Për pjesën tjetër të kohës, vizitorët pritet të jenë në vendet e tyre të strehimit (IU. llozha, Kampet dhe / ose campsites)
  • Jashtë makinës rrugë është rreptësisht e ndaluar

Menaxhimi dhe stafi i Ruaha Parkut Kombëtar të ju mirëpresim dhe shpresojmë që ju do të gëzojnë qëndrimit tuaj në park.

Komentet janë të mbyllura.