Saadani Parku Kombëtar

Saadani Map PDF Klick to see the big map

E vendosur në qendër të trekëndëshit historik të Bagamoyo, Pangani dhe Zanzibar, Saadani Park Kombëtar mbulon 1100km katror. Ajo është vetëm kafshë të egra shenjtë në Tanzani në kufi me detin. Klima është bregdetare, nxehtë dhe i lagësht. Ajo ofron një kombinim të veçantë të dy florës detare dhe kontinentale dhe faunës në një mjedis kulturor interesante. Për 30 specie gjitarësh të mëdha janë të pranishme të shumta, si dhe zvarranikët dhe zogjtë. Përveç shumë specie të peshkut (over40), breshkë gjelbër, Balenë kurrizo dhe delfinëve të ndodhë edhe në oqean në afërsi.       

Gazetted në 2005, ajo përfshin një ekosistemi të ruajtur përfshirë ish rezervë Saadani lojë, Ish zona Mkwaja fermë, Lumi Wami si Pyjeve Zaraninge. Shumë fshatra ekzistojnë rreth kufijve të parkut. Para se duke u përfshirë në park kombëtar, pylli zaraninge është menaxhuar nga Fondi World Wide për natyrën (WWF) Qëllimi të cilit ishte për të ruajtur diversitetin jashtëzakonisht të lartë botanik të një prej pyjeve shi fundit bregdetare mbetur në Tanzani.

Saadani River Lodge

HISTORIA DHE KULTURA   

Saadani fshati dikur ishte një port i rëndësishëm-qytet dhe skllav qendër tregtare në Afrikën Lindore. Tani ajo është një fshat i vogël peshkimi Suahilisht me rreth 800 banorët e të cilëve jetesa është më së shumti peshkimit. Fshatrat e tjera ngjitur me parkun e bërë jetesën e tyre përmes bujqësisë sidomos kokosit në rritje.

Pas periudhave të sundimit portugez dhe arabe, Rajoni fituar rëndësi në shekullin e 18 dhe 19, pas një kërkesë në rritje ndërkombëtar për fildishi dhe shërbyeset. Fshati aktual Saadani doli me qytete si Bagamoyo dhe Pangani si qendra tregtare reja Zanzibar lidh me distancë të gjatë rrugëve tregtare nga Tabora. Në fund të shekullit të 19-të, Zoti e ka bekuar bin Juma ishte në pushtet Saadani. Në traditën gojore ai është themeluesi mitologjik- hero i fshatit si ai rezistoi të gjitha përpjekjet Zanzibari të zënë qytetin dhe mundi Sulltani `s trupa në 1882. Në 1886 protektorati gjermane s `kufijtë janë themeluar. Dy vjet më vonë, populli bregdetare organizuar rezistencën kundër gjermanëve nën udhëheqjen e përbashkët të Abushiri bin Salim el Harth dhe Bwana Heri. Më 6 qershor 1889 Saadani u bombardua dhe të marrë nga gjermanët. Bwana Heri duke u konsideruar nga gjermanët si një armik të nderuar, ai u tha për të rindërtuar Saadani.

saadani diner time

Saadani `s dhe Bagamoyo s` karvan tregtar rënë në fund të shekullit të 19-të, ndërsa Dar es selam u rrit të jetë qendra më e rëndësishme tregtare e rajonit bregdetar. Prodhimi komercial përgjatë bregdetit, të tilla si oriz, sheqer dhe copra, të cilat janë eksportuar në Zanzibar dhe Oqeanin Indian, u zhduk pas pushtimit gjerman. Këto u zëvendësuan nga kultura të holla të tilla si kafe, pambuku dhe sizal për tregun evropian. Pas transferimit të protektoratit ndaj britanike pas Luftës së Parë Botërore Parë sizal, Shkoj, shqeme patundshme dhe kafshët ranches u krijua në zonën e Saadani. Rrënojat e shtëpive prej guri ende mbajnë dëshmi për gjendjen ish lulëzuar.

Një Gjermani e vjetër BOMA (Shtëpia qeveria) dhe disa varre ende mund të gjenden në Saadani.

SAVANNAH

saadani NP Elephants

Savannah lagësht i Saadani Park Kombëtar mund të ndahen në tri lloje të lehtë të dallueshme; Savanna gjatë bari me mbulesë barishtore rritje deri në 2 milion pëllëmbët dhe shpërndarë; shkurtër kullotur bari toka ndodhet kryesisht në plantacion ish sizal dhe rrafshin e zeza pambuku ku balta dheu krijon kushte të veçanta të ashpra.

Për më tepër gradë të ndryshme të mbulon pemë mund të dallohen: tipike për Saadani është Zanzibarica Acacia me spines e saj të gjatë, të cilat mbulojnë fusha të mëdha të parkut.        
Banorët e savannas bar gjatë janë buall cilat peshë deri në 850kg, kopeve disa hartebeests mund të vërehet kullotjes në Saadan Parkun Kombëtar.

ai waterbucks zakonshme të ndodhë në të gjithë zonën e parkut. Pesha deri ne 270kg këto grazers mund të njihen lehtë nga rrethi i bardhë rreth bishtin e tyre. Dendësia e reedbucks është veçanërisht i lartë në Parkun Kombëtar Saadani, Edhe pse kjo mesme antilopa (45kg) mund të jetë e vështirë për vend në kullosa i gjatë ku ata pushojnë për strehim. Warthogs janë gjithashtu të gjithëpranishëm dhe vijnë edhe në fshatin Saadani. Si shumica e fshatarëve janë myslimanë, warthogs kanë mësuar se ata nuk do të dëmtohen.

Kafshët e lartë në botë dhe simboli kombëtar i Tanzanisë: gjirafat janë të shumta në Saadani Parkun Kombëtar. gjuhët e tyre kanë targa të veçanta të cilat e bëjnë ata kallo veçanërisht mirë përshtatur për të shfletoni në pemë akecieve gjembaç
Kopetë e mëdha të bardhë me mjekër wildebeests edhe kullosin në savannas bar të shkurtër. Ata u liruan në fushë në vitin 1970. Specie të tjera janë futur rrafshin zebër dhe Eland.

Luani i cili është më i madh i Afrikës mishngrënësve është gjetur edhe në Saadan, edhe pse ajo është parë rrallë. Në natën ju gjithashtu mund të dëgjoni hyenas dhe ndeshen genets, porcupines dhe civets. Specie të tjera të cilat mund të vërejtura brenda perimetrit të parkut janë bushbucks, bush Derra baboons verdhë apo kadife majmunët.

RIVER DHE Ocean

saadani beach

Nga Lindja në Perëndim, oqean të hapur me ndryshimet shkëmbinj nënujorë koral në ekosistem njelmët ujë karakterizohet nga pyje rizoforë, pans kripë dhe zonat lakuriq kripur. Më tej në brendësi, Lumi Wami është më e rëndësishme burim me ujë të freskët pranë lumenjve të shumta të përkohshme dhe digat.

Në baticë të ulët detit Retreats deri në 100meters dhe të formojnë një pasazh i përshtatshëm për njerëzit lokal dhe kafshëve të egra. Këto plazhe janë të vetmet vende në veri të Dar-es Salaam-ku breshka detit ende vijnë për të hedhur vezët e tyre. Llojet më të zakonshme është breshkë gjelbër, më e madhe e të vështirë-granatuar breshka detit. Përveç hajdutë fole në plazh, breshka janë të kërcënuar sidomos nga peshkimit komerciale dhe ndotjes së ujit. Zgjerimi detare e parkut përfshin sandbanks Mafui, të cilit ngjyra shkëmbinj nënujorë koral janë faqe të rëndësishme të mbarështimit për specie të peshkut shumë.

Pemë me gjelbërim të përjetshëm rizoforë rriten në zonën e transaksionare, vetëm mbi nivelin e detit e ujit të thotë. Këto tolerante kripë pyje baticës të sigurojë një vend pushimi dhe të ushqyerit për shumë zogj’ lloj, shkop, majmunët, hippos dhe reptilët. Lloje të shumta të tilla si peshk prawns gjithashtu vë vezë e tyre në këto habitate të mbrojtura.

Kërkesa e lartë për dru rizoforë rezistencës çon në shfrytëzim gjatë, duke e bërë mbrojtjen e këtyre pyjeve edhe më e rëndësishme. Në Saadani Park Kombëtar, pyjeve rizoforë e madhe rritet përgjatë lumit Wami. Kjo është edhe vendi ku grupi i madh i hippos mund të vërehet. Krokodili Nil gjithashtu jetojnë këtu. Lumi Wami është gjithashtu një vend shumë të mirë për të shikuar shpendëve të tilla si kingfishers, shqiponjat peshk dhe shumë lloje të zogjve këmbëgjatë

FOREST dhe shrubs

Pylli pak i njohur bregdetar është karakterizuar nga një biodiversitet të lartë me shumë bimë të ndodhë vetëm zonën këtë (endemics). Forest luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e tokës kundër erozionit dhe kështu rregullon ciklin e ujit. Përveç dy pyll të madh të Zaraninge dhe Kwamsisi, shumë nga arna të vogla të pyjeve dhe shkurreve përfaqësojnë një habitat të rëndësishëm për kafshët. Këto pyje dhe shkurre janë të prekshme për prerjet e paligjshme, Prodhimi qymyr dhe zgjerimi bujqësia.

In Saadani, elefantët janë relativisht të trembur dhe zakonisht fshehin gjatë ditës në pjesë me pemë të parkut. Leopards janë gjetur edhe në shkurre të dendura dhe pemëve (kaçubeve). Shihet rrallë këto kafshë janë kryesisht nate dhe mund të jetojnë në afërsi të njerëzve. Kafshët e tjera bie në sy që jetojnë kryesisht në zonat pemë janë Kudu Madhe dhe antelopes të vogla të tilla si Suni dhe Duiker. Kurorën e pemëve janë të banuar nga majmunë colubus e cila është pothuajse si majmunët tjera, rroj kryesisht në gjethe, rreptësisht nate bebe bush si fruta shumë të hahet zogj specie, insekteve dhe fluturat.

INFORMACION TRAVEL
Nga rruga

Saadani Parku Kombëtar është e vendosur në veri afërsisht 45km prej Bagamoyo. Parku do të jenë lehtësisht të arritshme nëpërmjet Wami lumit nga Dar es Salaam nëpërmjet Bagamoyo kur urë që është në ndërtim e sipër është e plotë. Megjithatë, aktualisht në mënyrë që të arrijnë në park nga Dar es Salaam një ka për të përzënë një 200 km përmes Chalinze-Msata rrugës.

Nga veriu, mund të arrijnë në park nga qyteti Tanga duke kaluar lumin Pangani me një traget (75km / 3hours makinë). Zanzibar Island është rreth 40 km larg nga parku.

Ekziston një lidhje e përditshme me autobus mes Dar-es-selam dhe fshat Saadani si Tanga dhe fshat Mkwaja.

Nga ajri

Transferimi nga ajri mund të organizohet për të Mkwaja ose Saadani airstrip.

SHËNIM; Në sezonin e shirave (Mars-prill), rrugët me baltë mund të udhëtojnë në pjesën jugore të parkut shumë të vështirë. Është e këshillueshme për të pyetur në lidhje me gjendjen e rrugës para se të udhëtonte.

Park Rregullat dhe Rregulloret

green-turtle

Për shkak të gjendjes në pjesën bregdetare të Tanzanisë dhe interesave shumë kontradiktore në zhvillimin e këtij rajoni. Saadani Parku Kombëtar përballet me kërcënime të shumta për mbijetesën e saj. Më serioze janë joshjen dhe gjithnjë e në rritje kërkesa për tokë për të ushqyer një popullsi të madhe dhe në rritje të njeriut që kufizohen me parkun. Sjellja juaj mund të jetë e dëmshme si ajo e një gjuetar pa lejë lakun e.

Driving jashtë rrugës, ku nuk është e lejuar dëmet e tokave brishta dhe bimët e këtyre ekosistemeve të ndjeshme dhe mund të prishin specieve gjatë periudhave kritike edukate. Ju mund të ndihmojë për të ruajtur Saadani Park Kombëtar dhe karakterin e saj unik, duke respektuar rregullat tona përgjithshme dhe rregulloret poshtë:

 • Mbani në kufi 50kph shpejtësi. Kjo është për sigurinë tuaj dhe sigurinë e kafshë të egra
 • Driving në mbrëmje nuk është lejuar (706:00 pm tek)
 • Qëndro në rrugë të caktuara / këngë.
 • A nuk bie në qafë, ushqyer ose të ndërhyjnë me kafshë të egra.
 • A nuk merrni nga / qëndrojnë në / var nga mjeti pranë çdo kafshë
 • Turtles gjelbër janë të rrezikuar dhe faqet e tyre janë të kufizuara edukate. A nuk e shqetësojnë rritur, hatchlings ose folenë e bën në plazh.
 • Shkëmbinj nënujorë koral janë habitate të ndjeshme për jetën detare. A nuk e thyejnë jashtë apo të ecin në koralet brishtë.
 • Dërgo të gjitha bimët, kafshëve, Skulls, kockat, shkëmbinj, apo ndonjë objekt në parkun ku ata i përkasin.
 • A nuk të sjellin ndonjë kafshë, bimë dhe / ose çdo objekt në park
 • Piknik në vende të autorizuara.
 • A mos i lënë asnjë plehra prapa: marrin atë me ju apo të disponojë atë siç duhet.
 • Shuar cigare në tavëll automjetit tuaj për të shmangur zjarr bush
 • Mos filloni zjarr nëse në kampet e autorizuara
 • Mos harroni se portat parku hapur në 06:00 dhe mbyllen në orën 18:00.
 • Ju të hyjë në park në rrezik tuaj

Menaxhmenti dhe personeli i Saadani Parkut Kombëtar mirëpresim dhe ju uroj një qëndrim të rehatshëm.

Më shumë info: Rreth Dërgimi …

Komentet janë të mbyllura.