Udzungwa Malet Parku Kombëtar

Udzungwa npBrooding dhe i lashtë, pyjet e Udzungwa duket magjepsur pozitivisht: një strehë e gjelbëruar sunshine-larmë glades mbyllur me 30 metër- (100 këmbë) Pemët e larta, buttresses tyre shtresa me kërpudhave, likene, mosses dhe ferns.

Udzungwa është më e madhe dhe më biodiverse e një zinxhiri të një duzinë maleve të mëdha pyjore-swathed që të rritet majestically nga shkurret sheshtë lindore bregdetare të Tanzanisë. Njohur kolektivisht si malet Arc Lindore, ky arkipelag i masiveve të izoluara ka qenë gjithashtu i quajtur Galapagos afrikan për thesar e saj të bimëve dhe kafshëve endemike, më ceremoni violet delikate e Afrikës.

Udzungwa vetëm ndër vargjet e lashta të Arc Lindore ka qenë akorduar statusin kombëtar park. Ajo është gjithashtu unik brenda Tanzani në atë pyll mbyllura kulm i saj përfshin lartësi të 250 metra (820 këmbët) më sipër 2,000 metra (6,560 ft) pa ndërprerje.

udzungwa-lions

Jo konvencionale shikimin lojë destinacion, Udzungwa është një magnet për Alpinistët. Një rrjet i shkëlqyer i pyjeve shtigje përfshin popullor bredh gjysmë-ditore për Sanje Waterfall, cilat plunges 170 metra (550 këmbët) përmes një llak mjegullt në luginën e pyllëzuar poshtë.

Më sfidues dy-natë Trail Mwanihana çon në rrafshin e lartë, me pikëpamjet e tij panoramike mbi plantacione sheqer përreth, para se të ngjitem tek Mwanihana kulmin, dytë më të lartë pikë në varg.

Ornitologësh janë tërhequr për Udzungwa për një pasuri të shpezëve përqafimit më shumë se 400 lloj, nga lovely-dhe lehtësisht gjendet gjelbër koka Oriole për më shumë se një duzinë fshehtë Arc endemics Lindore.

Udzungwa Tanzania birds

Katër lloje të shpendëve janë karakteristike për Udzungwa, përfshirë një thëllëzë pyjeve parë zbuluan në 1991 dhe më shumë e lidhur ngushtë me një gjini aziatike se për çdo shpendët e tjera afrikane.

Prej gjashtë specieve kryepeshkop regjistruar, kuqe Iringa colobus dhe Sanje kreshtë Mangabey dy ndodhë askund tjetër në botë – fundit, mrekullueshëm, mbeti pa u vënë re nga biologët para 1979.

Pa dyshim, ky pyll i madh ka ende për të zbuluar të gjitha thesaret e saj: eksplorim i vazhdueshëm shkencor me siguri do të shtoni në katalogun e saj të larmishme të endemics.

Udzungwa falls

Rreth Malet Parku Kombëtar Udzungwa
Zona malet Udzungwa park kombëtar me atë të të 1990 sq. km është pjesë e Maleve Arc unike Lindore, të cilat mbulojnë rreth 10,000 kilometra katrorë. Parku është përqëndruar në 30 41’ E dhe 70 48’ S në rajonet Iringa dhe Morogoro të Evropës qendrore Tanzani.

Udzungwa Malet Parku Kombëtar ngrihet mes 250m asl Park dhe 2576m asl Lohomero në majën më të lartë.

Getting atje
Përzënë nga Dar es Salaam ose Mikumi National Park.

Çfarë duhet të bëni
Nga një rritje dy-orësh në ujëvarë në safaris kampe.
Kombinoje me rrugë pranë Mikumi apo en te Ruaha.

Udzungwa red colobus monkey

Argetime Turistike
Tërheqjen kryesore është bimë biologjikisht të ndryshme, gjitarët, zvarraniket, amfibët, zogjtë , flutur, dhe insektet të cilat disa prej llojeve të gjenden askund tjetër në botë. Udzungwa Malet Parku Kombëtar është i njohur vetëm Parku Kombëtar në Tanzani me një shpellë kulturore të rëndësishme natyrore dhe ka mbijetuar shkatërrimin para gazettement për shkak të tabuve tradicionale dhe besimet.

Kultura dhe Historia 
"Udzungwa” i cili është emri i zonës është ndoshta një korrupsioni gjuhësore ndoshta nga gjermanët e fjalës "wadsungwa” një nga fisi që jetojnë në shpatet e maleve.

Parku ka faqet kulturore dhe historike të tilla si Bokela (mali Perëndia), Guroret Mwanaruvele, Magombereka shpellë, Nyumbanitu dhe Ndundulu malet.

Kur të shkoni
Raundi i mundur edhe pse viti rrëshqitshëm në shirat.
Sezoni i thatë është qershor-tetor para shirave të shkurtër, por të jenë të përgatitur për shi në çdo kohë.

Më shumë info: Rreth Udzungwa …

Komentet janë të mbyllura.