Bukur Zanzibar

Zanzibar është një gjysmë-autonome pjesë ofTanzania, në Afrikën Lindore. Ajo është e përbërë nga Archipelago Zanzibar në Oqeanin Indian, 25–50 kilometra (16–31Martohem me) në brigjet e kontinent, dhe përbëhet nga shumë ishuj të vogla dhe dy ato të mëdha:Unguja(ishull kryesore, referuar jozyrtarisht si Zanzibar), dhe Pemba.

Kryeqyteti i Zanzibar, vendosur në ishullin e Unguja, është Zanzibar Qyteti. Qendra e saj historike, Qyteti i njohur si Stone, është një Trashëgimisë Botërore e sitit dhe është pretenduar të jetë qyteti i vetëm funksionimi i lashtë në Afrikën Lindore.

Industritë kryesore Zanzibar janë erëza,rafia, dhe turizmit. Në veçanti, ishujt prodhojnë karafil,arrëmyshk,kanellë, dhe piper i zi. Për këtë arsye, ishujt, së bashku me ishullin Mafia Tanzanisë, janë quajtur ndonjëherë Ishujt Spice(një term i lidhur edhe me ishujt Maluku në Indonezi). Zanzibar është shtëpia e Zanzibar Monkey theendemic Kuq Colobus, Servaline Zanzibar Genet, dhe (ndoshta shuar)Zanzibar Leopard.

Rrugët
Zanzibar ka 1.600 kilometra të rrugëve, nga të cilat 85 për qind janë tarmacked ose gjysmë-tarmacked. pjesa tjetër janë rrugët tokë, të cilat janë rehabilituar në vit për t'i bërë ato kalueshme gjatë gjithë vitit.

Transporti publik
Nuk ka asnjë qeveri në pronësi të transportit publik në Zanzibar. Daladala private, siç është e njohur zyrtarisht në Zanzibar, është lloji i vetëm i transportit publik. Daladala Termi origjinën nga fjala DALA Kiswahili ose pesë shilinga gjatë viteve 1970 dhe '80, kur transporti publik kushtojë pesë shilinga.

zanzibar

Portet
Ka pesë portet në ishujt e Unguja dhe Pemba, gjitha operuar dhe zhvilluar nga Korporata Portet Zanzibar.

Porti kryesor në Malindi, e cila merret me 90 për qind e tregtisë së Zanzibar, është ndërtuar në 1925. Porti u rehabilitua mes 1989 dhe 1992 me ndihmë financiare nga Bashkimi Evropian. Kontraktori italiane,Cogefar-Impressit, është dashur të ndërtojë wharves që zgjati 60 vjet; megjithatë, e wharves zgjati vetëm 11 vjet më parë shkatërruar dhe degjeneruar për shkak se kompania devijuar nga specifikimet. Pas një beteje të gjatë ligjore, Kompania është e nevojshme në 2005 nga Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit për të paguar Zanzibar US $ 11.600.000 në dëme. porti u rehabilitua përsëri mes 2004 dhe 2009 me një 31 milionë euro grant nga Bashkimi Evropian. Kontrata u dha në M / SE Phil dhe bijtë e Danimarkës. Pastaj-drejtori i kontraktorit sugjeroi se rehabilitimi do të zgjasë një minimum prej 50 vjet. Por port është përsëri përballet me probleme, përfshirë fundosjes.

Komentet janë të mbyllura.