Turizëm

Ndryshe nga mineralet, Kontributi i sektorit të turizmit në ekonominë Tanzanisë është vazhdimisht në rritje vit pas viti.

Zanzibar Tanzania
Tanzania është shtëpi e me famë botërore Kilimanjaro, Mali më i lartë i Afrikës. Vendi ka dhjetra e plazheve të tilla si ato që gjenden në Zanzibar dhe parqet kombëtare si theSerengeti dhe Ruajtjen Ngorongoro Area. Parqe të tjera të vogla, të tilla si Mikumi Park Kombëtar, e cila është e vendosur në afërsi të Dar es Salaam, gjithashtu kontribuojnë në ekonominë e vendit.
 

Mot & klimë

Sepse Tanzania shtrihet nën ekuator, muajt coolest të ndodhë gjatë verës hemisferën veriore të, dhe të gjitha gjatë gjithë vitit motit mbetet këndshme dhe të rehatshme. Midis qershorit dhe tetorit, Temperaturat shkojnë nga rreth 10°C në zonat malore veriore për rreth 23°C në bregdetin. Në rrafshin dhe të ulët lartësi rezervat e lojës, temperaturat nga qershor-tetor janë të ngrohtë dhe të butë. Në bregdetin, këto muaj janë disa nga më të këndshme për të vizituar, me butë, Moti me diell më të madhe të ditës dhe breezes ftohje oqean gjatë natës.

Nga dhjetori në mars, ditët janë të nxehtë dhe me diell pa re shpesh një në qiell. Temperaturat shkojnë nga mesi i njëzetat të tridhjetave të ulëta në të gjithë vendin, ndërsa vizitorët dynden në parqe dhe plazhe për të shpëtuar dreariness e dimrit vonë në klimat e ftohtë. Ditë të plota me diell janë normë në zonat malore veriore dhe ngrohjes nga mesi i ditës-është rrëmbyer nga drita e artë në pasditen e vonë dhe sunsets mrekullueshëm, veçanërisht. Në lojë parksand rrafshin qendror, Moti bukur ofron mundësi të përkryer për shikimin e lojës papenguar, dhe qielli qarta natës ofrojnë mundësi për të përsosur yll gazing-dhe mbrëmje romantike në shkurret. Në brigjet e Bregut Suahilisht, Oqeani Indian arrin temperatura më të larta të saj dhe ideali i tij për notim në çdo kohë të ditës apo natës.

tanzania wildlife

Klima Ekuatoriale Tanzanisë sjell dy sezonet e shiut çdo vit: masika apo shirat e gjata që bien nga mesi i marsit deri në fund të majit, dhe shirat mvuli apo të shkurtër, që vijnë intermittently gjithë nëntorit dhe pjesë të dhjetorit, dhe nganjëherë shtrirje në fillim të janarit. Gjatë shirave të gjatë, Dushe rënda bien në mëngjes herët, por zakonisht të qartë deri nga mesi i ditës, me moti shpesh mbetur qartë dhe me diell deri pasdite vonë. Nga mbrëmje, formacionet mbresëlënëse ndërtuar cloud, thyer diku pas errësirë ​​dhe shi shpesh vazhdon gjatë gjithë natës. Gjatë shirave të shkurtër, Dushe lehta në mëngjes dhe pasdite vonë janë shpuar nga shenja e motit shtrihet qartë dhe rrezet e diellit të bukura. Fillimi i dy sezonet shi është shënuar nga një ndryshim në erërat e cila historikisht, shënoi kohë për anijet tregtare për të vendosur jashtë në ekspedita në të gjithë Oqeanin Indian, ose të kthehen në tokat e tyre autoktone.

Komentet janë të mbyllura.