Biodiversiteti

Tanzania ka vendbanim të konsiderueshme kafshë të egra, përfshirë shumë e thjeshtë Serengeti, ku të bardhë me mjekër antilopë afrikane(Connochaetes taurinus mearnsi) dhe bovids tjera marrin pjesë në një migrim në shkallë të gjerë vjetor. Deri 250,000 antilopë afrikane vdesin çdo vit në lëvizje gjatë dhe të vështirë për të gjetur foragjere në sezonin e thatë. Tanzania është edhe shtëpia 130 amfib dhe mbi 275 specie zvarranikësh, shumë prej tyre në mënyrë rigoroze endemike dhe të përfshihen në listat e Kuq IUCN të vendeve të ndryshme.


Tanzania ka zhvilluar një Plan Veprimi për të adresuar biodiversitetit ruajtjen e specieve. Një zbuluar kohët e fundit specie ofelephant hundëgjatë quajtur Grey-ballafaquar Sengi u filmua për herë të parë në 2005, dhe ai ishte i njohur për të jetuar në vetëm dy pyje në malet Udzungwa. Në 2008, ajo u rendit si "të pambrojtur" mbi 2008 Lista e kuqe e specieve të kërcënuara. Liqeni natrium në veri Tanzani është vendi më i madh të mbarështimit për Flamingo kërcënuar Vogël, një komunitet i madh i cili fole ne keneta kripë e liqenit. Fushat e mangroves Afrikës lindore në bregdetin gjithashtu janë habitate të rëndësishme.

Komentet janë të mbyllura.