Getting në Tanzani

Këto ditë ka shumë mënyra për të udhëtuar në Tanzani. Overland hekurudhat lidheni vendin, rrugët janë të lehtë për të lundruar dhe të mirë-ruajtur, anijet turistike dhe veshje pasagjerëve ndalet shpesh në portet, dhe ajrit transportuesit ndërkombëtarë arrijnë dhe nisen çdo ditë nga aeroportet të vendosura në të gjithë vendin. Udhëtoni për në Tanzani është më e lehtë dhe më i përshtatshëm se ajo ka qenë ndonjëherë më parë. Klasit botëror shërbimeve të aeroportit dhe on-the-tokë asistencës sigurohuni se vizita juaj në vend është i përsosur nga momenti i parë i mbërritjes.

Nëse ju jeni të udhëtojnë të pavarur ose me një operator turne, të jetë i sigurt për të librit biletën tuaj edhe më parë dhe sigurohuni fluturime tuaj të kthimit janë konfirmuar. Agjentët e udhëtimit në qytetet e mëdha mund t'ju ndihmojnë në marrjen e ndonjë minutën e fundit ndryshime në itinerarin tuaj dhe fluturime.

Të shkonim në Tanzani
Ka fluturime të shpeshta direkte dhe indirekte në Tanzani nga linjat ajrore ndërkombëtare shumta. Në kohën e shkrimit, ndërkombëtare ajrore që fluturojnë në Dar es Salaam përfshijnë KLM Royal holandez Airlines, Swiss International Airlines, Emirates,Qatar Airways, Oman Air,Turkish Airlines,South African Airways, Airlines etiopian, Egjipt Airways, Kenia Airways,Air Uganda, LAM Mozambiku Airlines dhe Air Ruanda.

Taksa nisjes:
Taksa ndërkombëtare largimi është US $ 50, por kjo është e përfshirë në çmimin e një biletë ajrore.

Udhëtojnë me hekurudhë
Rruga në mes të Dar es Salaam dhe Kapiri Moshi në Zambia është drejtuar nga Tanzania dhe Zambia Hekurudhor Autoritetit (Tazara) (i tillë: (022) 286 2033;www.tazarasite.com).

Nga shënim hekurudhor:
Udhëtimi me tren nga Dar es Salaam të Zambias është shumë e gjatë (rreth 50 orë) dhe ka vonesa të shpeshta. Trenat merrni të mbushur me njerëz shumë dhe udhëtarët duhet të marrë kujdesin e veçantë të bagazheve të tyre. Gjithmonë udhëtojnë në klasën e parë në një ndarje që fle dy apo katër. Kur treni kalon kufirin mes dy vendeve, Zyrtarët e emigracionit bordit tren për të përfunduar formalitetet kufitare. Ekziston edhe një tren nga Dar es Salaam të Kigoma, Mpanda dhe Mwanza

Driving në Tanzani
Të kalimet kryesore ndërkombëtare rrugore në Tanzani janë nga Kenia. Më e përdorur është e kalimit kufitar në Namanga, rreth gjysmë të rrugës në mes të Nairobi dhe Arusha. Parimi tjera kufitare kalimi është në jug të Mombasa në bregdetin në Lunga Lunga, nga ku i afërt i madh është qyteti Tanzanisë Tanga. Ka vendkalimet kufitare qetë në Taveta, mes Voi dhe Moshi, dhe Isebania në rrugën kryesore ndërmjet Mwanza dhe Kisumu.

Kalimet kufitare nga vendet e tjera fqinje të përfshijë kufirin me Songwe Malavi dhe kufirin me Tunduma Zambia, dy prej të cilave janë në këndin jugperëndimor të Tanzanisë dhe janë arritur nga një të mirë (por gjatë) rruga nga Dar es Salaam. Nuk është një kalim në Uganda me Mutukulu, në veriperëndim të Bukoba, por kjo është një rrugë e përafërt dhe një rajon të largët për të marrë në. Mënyra më e lehtë për të marrë në Ugandë nga Tanzania është nëpërmjet Nairobi në Kenia, nga ku ka shumë shërbime të përditshme autobus në Kampala. Nuk është një kalim kufitar me Ruandën në Rusomo, edhe pse përsëri kjo është në pjesën veriperëndimore të largët të Tanzanisë, edhe pse ka shumë shërbime autobus mes Mwanza dhe Kigali. Tanzania nuk ndajnë një kufi me Mozambik në jug, por qasje rrugore në mes të dy vendeve është shumë e kufizuar.

Nga shënim rrugore:
Ka shumë kompani lokale autobus që përshkojnë rrugët kryesore gjatë kufijve. Disa kompani të drejtuar shërbimeve të rehatshme autobuzi mes Nairobi dhe Arusha dhe Moshi në Tanzani. Këto synojnë turistëve të cilët fluturojnë në Nairobi dhe janë vizituar parqet lojë në rajonin verior Tanzania e qark prej Arusha, ose ngjitje malin Kilimanxharo nga Moshi. Autobusët marrë rreth 5-6 orë në cilindo drejtim, dhe shoferët ndihmuar udhëtarët me procedurat kufitare. Anijet Riverside (www.riverside-shuttle.com) ofrojnë një shërbim të besueshëm të përditshme.

Për kohë të gjatë-në distancë ndër-kufitar të udhëtimit me autobus, rekomanduar për vizitorët është Takva Bus Sherbime (+255 655 721287, +255 655 141034, +255 715 423820), e cila ka nisje të shpeshta në dhe nga Tanzania dhe vendet fqinje. Ata gjithashtu ofrojnë shërbime ditore mes Nairobi dhe Kampala në Ugandë, dhe nga Dar es Salaam të Lusaka Zambia në.

Getting në Tanzani me anije
Porti kryesor është Dar es Salaam (www.tanzaniaports.com) e cila është shërbyer nga anijet tregtare, por pa shërbimet e pasagjerëve nga vendet e tjera. Ajo ka megjithatë të shërbejë si pikë e nisjes për shërbimet e trageteve në Zanzibar.

Anijet turistike:
Disa anije lundrim dok në Zanzibar.

Operatorët traget:
Shërbimet e trageteve të pasagjerëve të kandidojë në liqenin Tanganika të Mpulungu (Zambia). Ata gjithashtu përdoret për të kandiduar në Bujumbura (Burundi), dhe ky shërbim ka të ngjarë të fillojë përsëri në të ardhmen. Nuk është shërbim sporadike dhe jo të besueshme traget në liqenin Tanzani Nyasa lidh me Malavi.

Komentet janë të mbyllura.