Unguja

Colobus Kuq e Zanzibar (Procolobus kirkii), marrë në Jozani Forest, Zanzibar, Tanzania.

Ishulli kryesor i Zanzibar,Unguja, ka një faunë pasqyrojnë lidhjen e saj në kontinent afrikan gjatë Ice Age fundit.

unguja

Gjitarët endemike me të afërmit kontinentale përfshijnë Zanzibar kuqe colobus, një nga primatët rarest Afrikës, me ndoshta vetëm 1,500 ekzistues. Në këtë ishull të izoluar për të paktën 1,000 vjet, kuqe Zanzibar colobus (Procolobus kirkii) njihet si një specie të veçanta, me modele të ndryshme pallto, thirrjet, dhe shprehitë e ushqimit se sa specie të lidhura colobus në kontinent. kuqe Zanzibar colobus jetojmë në një shumëllojshmëri të gjerë të zonave të thata e gëmusha bregdetare dhe pastrim koral zhele, si dhe kënetat rizoforë dhe zonat bujqësore. Rreth një e treta e tyre jetojnë në dhe rreth Jozani Forest. Vendi më e lehtë për të parë colubus janë në tokë bujqësore ngjitur në rezervë. Ata janë mësuar me njerëz dhe vegjetacioni i ulët do të thotë se ata të vijnë afër në tokë.

Kafshë të rralla amtare përfshijnë leopard Zanzibar, e cila është rrezikuar në mënyrë kritike dhe ndoshta shuar, dhe së fundi përshkroi Zanzibar servaline Genet. Nuk ka kafshë të egra të mëdha në Unguja, dhe zonat pyjore të tilla si Jozani janë të banuara nga majmunët, Bush-derra, antelopes vogla, civets, dhe, thashetheme ka atë, leopard pakapshme. Llojet e ndryshme të mangustë gjithashtu mund të gjenden në ishull. Ka një shumëllojshmëri të gjerë të BirdLife dhe një numër i madh i fluturave në zonat rurale.

Komentet janë të mbyllura.