Safari Veriore Circuit përfshirë vizitoni Bushmen dhe zbutës në Zanzibar

Ditë 1
Arrival at Kilimanjaro Airport, transfer to Ilboru Safari Lodge, Arusha, for dinner and overnight stay.

Ditë 2
Pas mengjesit ne kemi vendosur jashtë për të Arusha Park Kombëtar për një safari në këmbë prej rreth dy deri në tre orë (ose më pak në varësi të motit) dhe pastaj të vazhdojë për një makinë lojë në park. Në një vend të bukur ne do të ndaluar për një drekë të vini nick. At the end of the afternoon we will go back to Ilboru Safari Lodge for dinner and overnight stay

arusha national park

Arusha Parku Kombëtar, shpesh neglizhohet, është në të vërtetë një thesar, një sixhade të pasur e habitateve, i mbushur tepër me kafshët dhe zogjtë. Nga kënetat harlisur të Ngurdoto krater në bukurinë e qetë e Liqeneve Momela dhe lartësitë alpine shkëmb e malit Meru, terreni i parkut është të ndryshme si si ajo është interesante.

Ditë 3
Pas mengjesit ne kemi vendosur jashtë për të Manyara Park Kombëtar për një makinë lojë në park. Në një vend të bukur ne do të ndaluar për një drekë të vini nick. At the end of the day we will make our way to Kirurumu Tented Lodge for dinner and overnight stay.

Tucked në mes madhërinë e murit Rift Valley, Liqeni Manyara Parku Kombëtar është një grup hollë jeshile të pyjeve. Nuk është e habitshme bimësi të larmishme e cila mbështet një kafshë të egra të pasur. Thellë në jug të parkut, burimet e nxehtë flluskë në sipërfaqe si Agostini të vërtitet në afërsi të liqenit

Ditë 4
Lojë makinë rrugës për Serengeti, ne do të sjellë kuti drekë kështu që ne mund të keni drekë në lëvizje. Në rrugën për Serengeti ne do të ndaluar jashtë për të vizituar famshme Olduvai Gorge. Dinner and overnight stay at Kati Kati Camp.

Serengeti

Gryka Olduvai; ku njeriu mendohet të ketë jetuar në procesin e tij evolucionar. Serengeti është parku i parë dhe më të famshëm të Tanzanisë, i njohur për pasurinë e saj e leopard dhe luanit. Ju do të hasni në pjesën tjetër të kafshë të egra ose të 'rrafshin e pafund’ me mrekullitë e tij natyrore.

Ditë 5
Exciting game drives in the Serengeti, dinner and overnight stay at Kati Kati Camp.

Parku mbulon 14,763 sq km e fushat kodrina pafund, të cilat arrijnë deri në kufi Kenyan dhe shtrihet pothuajse në Liqenin Viktoria. Parku është e begatë me kafshë të egra madhështore. Një vlerësuar 3 milion kafshë të mëdha bredh në rrafshin. Njerëzit e Maasai fis e quajti atë Siringeti – 'Vendi ku toka shkon në përgjithmonë.' Serengeti është i njohur si një nga më të mira tempujve kafshë të egra në botë

Ditë 6

Ndute wildlife safaris
Today we go from the Serengeti to Ndutu in Ngorongoro Conservation Area to see the migration in Serengeti and Ndutu, dinner and overnight stay at Kenzan Luxury Camp.

Ditë 7
Game drives in Ndutu, dinner and overnight stay at Kenzan Luxury Camp

Kenzan Luxery camp

Ditë 8
Game en route through the Serengeti and Ngorongoro Conservation Area for a game drive. On the way we will make a stop to pay a visit to a Maasai Boma. Dinner and overnight stay at Bougainvillea Safari Lodge.

Ditë 9
Today we go to the crater for a full day game drive with lunchboxes. In afternoon return to Bougainvillea Safari Lodge for dinner and overnight Stay.

Zona Ruajtjen Ngorongoro krenohet përzierje mirën e peisazhit dhe kafshë të egra shpesh të quajtur "Eden Afrikës’ dhe "çudi tetë e botës natyrore '.

Tanzania people

Ditë 10
After lunch transfer to Lake Eyasi where there is enough time to see the village and the lake. Dinner and overnight stay in Tindiga Tented Camp.

Ditë 11
Today an early start to go to the bushmen, we will go with a local guide to find the bushmen and go with them for a walking/hunting trip. Later in the morning we will visit the Datoga tribe. Hot lunch at the camp and the afternoon you can use to relax. Dinner and overnight stay in Tindiga Tented Camp.

Small groups of Hadzabe bushmen live around Lake Eyasi. Their language resembles the click languages of other bushmen further south in the Kalahari. Their small population was seriously threatened, in particular during the period when Julius Nyerere tried to introduce his Ujuma policy. The tribe resisted the forcible settlement policies of Julius Nyerere and nowadays most of their children have never seen a doctor or school – the bush provides for all their needs and is a class room for their offspring. They are often willing for visitors to come and see their simple bush homes where the tree canopy alone or a cave provides them with shelter. They live entirely off the bush and from hunting, generally small antelopes and baboons, although in rainy seasons gazelles and antelopes come down from the Ngorongoro or Serengeti to their then lush bush lands offering them richer pickings. In the recent past their hunting activities were resented by trophy hunters who tried to stop their "illegal" hunting.

Hadzabe bushmen

Ditë 12
After breakfast we set off to Tarangire National Park for a game drive. At the end of the afternoon we go to Roika Tarangire Tented Lodge for dinner and overnight stay.

Tarangire Park Kombëtar është një park shumë piktoreske me pamje të shtrirë grasslands Baobab-studded. River Tarangire, një lumë i përhershëm tërheq shumë kafshëve sidomos gjatë sezonit të thatë (Qershor-nëntor) duke e çuar këtë park në jetë me kopetë e mëdha të elefantit, antilopë afrikane, buall, zebër, and Grant’s gazelle. Tarangire është gjithashtu një vend i mirë për të gjetur kuriozitete dhe leopards trembur. Parku i detyrohet emrin e saj në lumin Tarangire, cila rrjedh përmes zonë. Ajo karakterizohet nga bimësi të dendur të akacies dhe pyjore të përziera, zona përreth lumit Tarangire megjithatë, është e dominuar nga pemë të mëdha baobab dhe pemëve të vjetra palme doum për një rëndësi më të vogël, si bar pambuk zi. Edhe pse kjo nuk është aq i njohur si parqe të tjera në veri, Tarangire ofron të njëjtat tërheqjet si parqe të tjera në veri. Aspekt i saj unik është emigracionit vjetor kafshëve që zhvillohet gjatë sezonit të thatë.

Tarangire

Ditë 13
Today an early start with an early morning game drive in the park with breakfast boxes. Hot lunch at the camp and later in the afternoon you can go out again for an afternoon game drive or relax at the lodge. Dinner and overnight stay at Roika Tented Lodge.

Ditë 14
Transfer to Arusha or Kilimanjaro Airport for your flight to Zanzibar. Here you are staying in a sea view room of Blue Oyster Hotel based on bed and breakfast.

Zanzibar Fish Restaurant

Ditë 15 – 19
Blue Oyster Hotel

Ditë 20 – 21
In the morning of February 23 transfer to Stone Town where you are staying in Zanzibar Coffee House based on bed and breakfast.

Ditë 22
Transfer to the airport for your flight to Kilimanjaro Airport where you catch your flight back home.

Komentet janë të mbyllura.